Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Plošné testovanie- výsledky

PLOŠNÉ TESTOVANIE V OBCI JAKUBOV DOPADLO ,,POZITÍVNE“

 

V obci Jakubov bolo za sobotu 31.10.2020 vykonaných 732 testov, z toho boli 2 pozitívne. Počas celého dňa sa tvorili dlhé rady. Testovania sa zúčastnili zväčša Jakubovčania, chatári, cudzinci ale aj občania z okolitých obcí a z Malaciek. Títo obchádzali okolité obce a hľadali najkratšie rady, pretože v Malackách bolo troj- až štvorhodinové čakanie.
U nás sa čakalo v priemere hodinu-dve. Všetko prebehlo pokojne a bez problémov.

Za nedeľu 01.11.2020 bolo vykonaných 472 testov, z toho boli 2 pozitívne. V tento deň boli v doobedňajších hodinách miernejšie rady a poobede sa park pred kultúrnym domom úplne vyľudnil, do večera sa na testovanie vôbec nečakalo.

Spolu sme za celý víkend otestovali 1204 ľudí, z ktorých boli 4 pozitívne testovaní (z toho 2 občania Jakubova). Treba však podotknúť, že medzi testovanými boli ľudia z okolitých obcí, cudzinci...

V mene obce Jakubov sa chceme srdečne a úprimne poďakovať všetkým členom odberného tímu, ktorí celý víkend v 120 % nasadení pretestovali vyše 1200 ľudí. Naši zdravotníci boli vysmiati a dobre naladení, čím odľahčili atmosféru a podporovali občanov, ktorí mali pred samotným odberom strach a rešpekt. O ich profesionalite nie je pochýb.


Veľká vďaka patrí Vám všetkým, ktorí ste v sobotu (ale aj v nedeľu) prišli, v daždi, v tme a      v dlhom rade vydržali stáť a čakať. Zároveň ďakujeme za koláčiky a pitný režim, ktoré ste priniesli pre dobrovoľníkov. Ešte raz, patrí Vám veľká vďaka.

Taktiež by sme sa chceli poďakovať za zabezpečenie občerstvenia pánovi Gabrielovi Ftáčnikovi,  Steinar pubu za dovoz obedov a firme Sawbac za ochranné pomôcky.

 

A Vás, milí občania, ktorým vyšiel pozitívny výsledok testu a tých, ktorí žijú s nimi v spoločnej domácnosti prosíme, aby dodržiavali povinnú 10-dňovú karanténu. Negatívnych, aby boli stále opatrní, dodržiavali základné pravidlá (rúško, odstup, dezinfekcia rúk), a aby v čo najväčšej možnej miere minimalizovali kontakty s inými ľuďmi.

Všetkým prajeme hlavne veľa zdravia!